2013. szeptember 1., vasárnap

Anti Fitnes Club - Tomi

AFC -  Molnár Tamás 
Molnár Tamás 1987. december 2-án látta meg a napvilágot Budapesten. Ő egy magyar énekes, gitáros, dalszerző, szövegíró és a pop punk, rock stílust képviselő Anti Fitness Club frontembere.
Díjak:
2008 - BRAVO OTTO - Az év felfedezettje
2008 - VIVA Comet – A legjobb új előadó
2009 - Fonogram – Az év felfedezettje
2009 - BRAVO OTTO – Az év együttese
2009 - BRAVO OTTO – Az év videoklipje
2010 - BRAVO OTTO – Az év együttese
2010 - VIVA Comet – Az év együttese
2011 - BRAVO OTTO – Az év együttese
2011 - BRAVO OTTO – Bravo Idol (Tomi)
2012 - BRAVO OTTO – Az év dala

Karrier:
Az Anti Fitness Club 2002-ben alakult. A bandát Molnár Tamás (énekes, gitáros) alapította Fekete Balázzsal (dobos) és Antival (gitáros). 2003-ban csatlakozott hozzájuk a basszusgitáros, Varsányi Miklós, és első dalaikat, melyek leginkább a punk-rock stílusba voltak besorolhatók, hamarosan bemutatták a nagyközönségnek.
2007 tavaszán Anti helyét Szabó Péter vette át a gitárosi poszton, ezzel kialakult az AFC jelenlegi felállása.
Több EP-jükkel hamar kivívták a punk-rock szcéna elismerését. Többek között a Macskanadrág valamint a
Prosectura társaságában is turnéztak országszerte, és a MySpace generáció egyik legnépszerűbb magyar
csapatává váltak.
2007. novemberében debütált első klipjük, a Még vár ránk ez a Föld!, ami valódi áttörést hozott a zenekar számára. A sikerek folytatódtak a következő videoklipekkel, valamint a 2008-ban megjelent első albumukkal, mely mindössze négy nap eladási adatai alapján a hatodik helyen debütált a MAHASZ listáján, Madonna és Ákos aktuális kiadványa közé ékelődve, ami egy elsőlemezes előadó számára óriási eredmény.
A legrangosabb hazai díjátadókról kezdetben az év felfedezettjeként, később az év együtteseként távozhattak
győztesként. 2009-ben jelent meg második nagylemezük, LéleKzet címmel, melyet a Wigwam Rock Klubban mutattak be, teltház előtt. Videoklipjeiket a zenetévék rotációban játsszák – az Angyal című dalhoz készített kisfilm több mint 7 hónapig tanyázott a VIVA TV toplistáján, és a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon a szakma elismerését is elnyerte.
Számos alkalommal kaptak meghívást a határon túlról is, többek között a bécsi Dunauinselfesten is nagy sikerrel léptek színpadra angol nyelvű műsorukkal. A kezdetektől fogva igyekeztek felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. 2011-ben, a Föld napja alkalmából akusztikus gerilla-koncertet tartottak a Margit-szigeten több száz rajongó előtt, akik kizárólag a zenekar online felületein értesülhettek az eseményről.
2012-ben jelent meg harmadik, Metamorphosis című albumuk, melynek látványos lemezbemutató koncertjét szintén a PeCsában tartották, évek óta kitartóan lelkes rajongótáboruk előtt. Az albumhoz még 2012 legforgatták első videóklipjüket, melyet a Menyország című dalhoz készítettek. Ebben a klipben a csapatból csak Tomi látható.
2012 végén debütált a második kisfilmjük ami a Kötéltánc című dalukhoz készült, és újra látható az egész banda
a videóban. 2013-ban szerepelt bandájával A Dal című műsor döntőjében, ahol Loreen Euphoria dalát dolgozták fel, és adták elő. Április 15-én jelent meg a Jégvirág című dalukhoz készített videoklippük, melyben újra csak Tamás látható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése